fbpx

Σβουρο-μαγειρέματα – Cinnamon Rolls

Το εργαστήρι μαγειρικής του ΚΔΑΠ Σβούρα σάς προτείνει μια εύκολη και άκρως εορταστική συνταγή για να μυρίσει το σπίτι σας Χριστούγεννα…. Cinnamon Rolls!

Τα Σβουράκια μας τα λάτρεψαν!

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

4 κ.σ ζάχαρη (κρυσταλλική)

4 κ.σ ζάχαρη άχνη

1-2 κ.σ νερό

1 κ.σ κανέλα

2 κ.σ βούτυρο (λιωμένο)

1 κρόκος αυγού (αραιωμένος με νερό)

Υλικά για το Γλάσο

100γρ. τυρί κρέμα

30γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

100γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ βανίλια

2 κ.σ γάλα

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και αλείφουμε το βούτυρο.
  2. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα, κλείνουμε ρολάροντας το φύλλο και κόβουμε σε κομμάτια πάχους 2,5 εκ.
  3. Έπειτα τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αλείφουμε με τον κρόκο
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20’-30’ ανάλογα με τον φούρνο σας.
  5. Τέλος, σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά. Προσθέτουμε και την ζάχαρη άχνη και ανακατέουμε καλά με το σύρμα. Με ένα κουτάλι απλώνουμε το γλάσο  πάνω στα cinnamon rolls.

Καλή σας απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.